KKK - En kirke i bevægelse

KKK - En kirke i bevægelse
Mennesker på vandring - mod et mål

lørdag den 27. februar 2010

De bestående kirker og bevægelser


For ikke at støde nogen uden grund, er de forskellige kirkesamfunds navne her sløret med …. prikker, enhver kan jo, hvis man kender lidt til kirkelivet, hurtigt sætte et navn ind alligevel.
Den alttilladende …..kirke. De lidt klamme ….ere, der har et odiøst pietistisk ry og er (har været) folkekirkefjendtlige. ….nernes selvtilstrækkelighed og alt skal være os, og alligevel skal vi være med i Folkekirken, men alt arbejde dog helst udgå fra os, og deres totale falden på halen for popkultur. Så er der …..ernes vranglærer med Marias himmelfart, papisteri og blind lydigheds forlangen. Bevægelsen …. er jo mest for unge. Dernæst ……nernes for lette ”døbt så kristen”, og det var så det. Den ………frikirkes sociologisk set totalt indsnævrende kirkebegreb med definition af sig selv gennem afsondring/afstødning fra de andre, negativ definition. Den nyere bevægelse ……ernes hysteri og letbenede fromhedsidealer, de er poppede, uden jordforbindelse, og så deres musikalske popleflen. .... fik allerede af den gode Luther betegnelsen sværmere.
….ernes?
….ernes?
Osv. osv.
Det er et par af de negativt oplevede ting. Der er selvfølgelig og måske netop hos alle disse også mange gode ting. Og af dem alle kan man måske tage noget til ”sit eget”. Så bliver det hele jo ligefrem lidt sjovt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar